Vrijeschoolonderwijs

Buitenschoolse opvang

COKD Kinderopvang verzorgt buitenschoolse opvang in de Dordtse Vrije School. Als uw kinderen uit school komen,is het belangrijk dat ze goed opgevangen worden. Even bijpraten met een boterham of een kopje thee en tijd om iets te laten zien wat op school is gemaakt. Voor kinderen zijn alledaagse dingen erg belangrijk; aandacht en een goede sfeer zijn essentieel. BSO Xie-Je zit in het schoolgebouw van de Dordtse Vrije School. De jongste kinderen worden door een vertrouwd gezicht opgehaald uit de klas en eten samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een boterham. We gebruiken veelal biologische producten en natuurlijke materialen. De oudste kinderen eten op school en komen zelfstandig na schooltijd naar de BSO. Xie-Je is geopend op maandag t/m donderdag met uitzondering van de officiƫle feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gesloten. Wij bieden op maandag, dinsdag en donderdag voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur en zijn tot 18.00 geopend.

Talent ontdekken
Houdt uw kind van sporten, dansen, schilderen of muziek maken? Gedurende het hele jaar kan uw kind meedoen aan een afwisselend activiteitenprogramma. En zo ontdekken wat hij of zij leuk vindt. Misschien ontdekt uw kind wel een onverwacht talent bij zichzelf!

BSO-tijd = vrije tijd
Voor alle kinderen is volop ruimte om lekker te spelen met vrienden en vriendinnen. Op maandag, dinsdag en donderdag hebben we de groepen ingedeeld op leeftijd: 4 tot 7 jaar en 7 tot 13 jaar. Op woensdag spelen de kinderen samen in een groep beneden.

Wij zien BSO als vrije tijd voor uw kind. Knutselen, lezen, chillen of lekker ravotten. Xie-Je is een warme, huiselijke locatie. Ook maken we vaak gebruik van het schoolplein en de aula van de school. En de speeltuin is dichtbij.

Samenwerking
BSO Xie-Je heeft een goede, prettige samenwerking met de Dordtse Vrije school<https://www.dordtsevrijeschool.nl/>. Daarnaast hebben we veel contact met BSO Villa Speelmaatjes. De kinderen spelen hier tijdens de vakanties op woensdagen. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn wij tijdens vakanties op onze eigen locatie. Heeft u een kind jonger dan 4 jaar? Kinderdagverblijf Villa Speelmaatjes<https://www.cokd.nl/locatie/kinderdagverblijf-villa-speelmaatjes/> biedt antroposofische opvang. Deze sluit goed aan bij de normen en waarden van de Dordtse Vrije School en BSO Xie-Je.

Per 1 oktober 2018 start er een groep voor kinderen van 4-13 jaar met een antroposofisch karakter op Villa Speelmaatjes voor kinderen van de Vrije School.

Ga voor meer informatie naar de website: www.cokd.nl<https://www.cokd.nl/locatie/buitenschoolse-opvang-xie-je/>

Er is momenteel €6.475,00 van de €7.500,00 opgehaald met deze actie! Doneer ook!

“Door het vieren van jaarfeesten worden kinderen zich bewust van het jaarverloop en stimuleren we verbondenheid met de natuur.”