Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Heeft u belangstelling voor deze vrijeschool en wilt u uw kind graag op de Dordtse Vrije School geplaatst zien, dan kunt u langskomen tijdens een van de  informatieochtenden over ons onderwijs (zie agenda voor data).  Tijdens deze bijeenkomst worden aanmeldformulieren verstrekt. Aanmeldformulieren worden wettelijk pas in behandeling genomen als uw kind de leeftijd van 3 jaar heeft bereikt. U kunt het formulier wel al invullen, zo weten wij dat u interesse heeft in een plaats op onze school.

Leerlingen worden toegelaten op volgorde van aanmelding. In het schooljaar voorafgaand aan het jaar waarin uw kind vier jaar wordt, wordt óf de aannameprocedure gestart waarbij u en uw peuter worden uitgenodigd voor een aannamegesprek na het inleveren van de aanvullende documenten zoals het intakeformulier, óf u ontvangt bericht dat er op dat moment (nog) geen plaats is voor uw kind. Is er geen plaats voor uw kind, dan is er altijd een mogelijkheid om op de wachtlijst te blijven staan tot er een plekje vrij komt.

Er zijn voorrangsregels bij plaatsing. Broertjes en zusjes hebben voorrang evenals kinderen van oud-leerlingen.

Zij-instromers 
Bent u opzoek naar een “nieuwe” school voor uw kind dan bent u ook van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten (zie agenda voor data). Tijdens deze informatiebijeenkomst kunt u een aanmeldformulier ‘zij-instroom’ invullen en inleveren voor uw kind(eren). De aannamecoördinator neemt zo spoedig mogelijk contact met u op of er mogelijk plaats is in de klas en indien er plaats is de aanname procedure zij-instroom met u door te nemen en te starten. Na afronding van deze procedure wordt duidelijk of wij uw kind een plaats kunnen bieden op onze school.

Wachtlijsten & plaats
Vanwege de grote vraag naar vrijeschoolonderwijs, is de Dordtse Vrijeschool gestart met het invoeren van wachtlijsten voor diverse klassen. Wij benadrukken dan ook uw kind(eren) al op zeer jonge leeftijd interesse te tonen middels ons aanmeldformulier.

Aanmelden
Wilt u uw kind aanmelden, kom dan eerst naar een van onze informatiemomenten, u bent van harte welkom!
Voor alle data klik hier

Onze school is jarig!

De Vrije School bestaat in 2019 wereldwijd 100 jaar en de Dordtse Vrije School 40 jaar! Om dat te vieren, willen we ons gebouw extra mooi maken voor de stad en onze kinderen.
Lees meer en help mee!

86% gefinancierd
Er is momenteel €6.475,00 van de €7.500,00 opgehaald met deze actie! Doneer ook!

Agenda


Bekijk volledige agenda »

“Onderwijzen is ook opvoeden. Onderwijs gaat verder dan alleen goed leren lezen of rekenen.”

Dordtse Vrije School